Osmaniye’deki Depremde Yıkılan Binaların Eşyaları Muhtarlık Binasında Depolanıyor
OSMANİYE’de 6 Şubat depreminde çöken binalarda 400’e yakın kişinin hayatını kaybettiği Esenevler Mahallesi Muhtarı Tarık Sesli, enkazdan çıkarılan eşyaların bir kısmını muhtarlık binasında oluşturduğu standta saklıyor. Sesli, “Şu anki elimizdekinin 3 katı kadar malzememiz vardı. Akrabalar gelip aldı. Hala gelip alıyorlar. Bazı vatandaşlarımız da gelip bakıyor. Ellerinde fotoğraf, kitap ya da başka eşyaları var ama” dedi. kalsın diyorlar. Depremin acı bir anısıydı.”
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde, Osmaniye’de en fazla yıkım Esenevler İlçesi’nde yaşandı. Kent genelinde 651 bina yıkılırken, 1010 vatandaşın cenazesi ise enkaz altından çıkarıldı. Osmaniye’de en çok yıkımın yaşandığı Esenevler Mahallesi’nde 15 yıldır muhtarlık yapan Tarık Sesli, mahalledeki depremlerde 1000’e yakın evin yıkıldığını ve yaklaşık 400 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Sesli, “Allah korusun acı günlerdi. O günleri hatırlamak bile istemiyoruz. Ama unutamıyoruz. En çok bu bölgede yıprandık. Muhtarlığımızın hemen karşısında bir bina çöktü. Her gün gördüğümüz insanlardı. Telefon numaraları hâlâ cep telefonumda kayıtlı ve onları silemiyorum. “Bazen rehberde dolaşırken karşıma çıkıyor ve bu beni üzüyor. Allah bir daha bana o günleri yaşatmasın” dedi.
‘ÇOK ACI GÜNLER GEÇTİ’
6 Şubat’ta yaşanan ilk depremin ardından hemen evden çıkıp mahallede dolaşmaya başladığını belirten Sesli, “Sabah evden çıktım baktım bir bina çökmüştü. Arabayı park edip mahalleye ulaştığımda Enkazda yaşayan birinin sesini duyabiliyordum.Binanın müdürü İsmail Amcaydı.’Su deposundayım, beni alın.’ “Buradan” dedi. Ama o anda oraya girmek imkansızdı ve ikinci depremde kendisi de hayatını kaybetti. Ondan sonra mahallemdeki molozların üzerine 5 dakika kadar yürüyebildim. Yapamadım. Gitmedim çünkü burada cenazeler, kimliklendirmeler vardı, o yüzden gidemedim. Hala düşündükçe ürperiyorum, çok acı günlerdi. “Çok trajik olaylar yaşadık, Allah bir daha yaşanmasın” dedi. .
EŞYALAR MÜHENDİSLİK BİNASINDA
Binaların enkazında bulunan eşyaların bir kısmını muhtarlık binasında oluşturduğu stantta sakladığını söyleyen Muhtar Sesli, şöyle konuştu: “Bir stant kurduk. Şu anda elimizdeki malzemenin 3 katı malzememiz vardı. Tanıdıkları ve akrabaları gelip satın aldı. Halen bazı vatandaşlarımız gelip alıyor. Bazı vatandaşlarımız da gelip bakıyor. Fotoğraf, kitap veya başka eşyalar alıyorlar.” “Bir eşyası var ama kalsın” diyor. Deprem acı bir anı yarattı. Dün bir albüm vardı, sahibinin bir akrabası gelip aldı. Çöken binaların arasında bir çocuğumuzun pateni bulundu. Bu bizi çok etkiledi. Uzun süre enkaz altından çıkmayan bir kedimiz vardı. Daha sonra doğum yaptığını öğrendik. “Her şey kırıktı ama kedimizin kedisinin bulunduğu çekmece sağlamdı. Bir ağabeyim vardı, beyin sarsıntısından kurtuldu. Binada ilacı vardı, dışarı çıktı, aldı. Sonra da arabasıyla kaza yapıp öldü. Bunun gibi birçok olay yaşadık” dedi.
habersungurlu.com.tr