Ekonomi

Adana OSB Kadın Sanayici Platformu Prof. Dr. Bahar, Uslu’yu öğrencilerle buluşturdu

Adana Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayici Platformu, kuruluş hedefleri çerçevesinde bir projeyi daha hayata geçirdi. Bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin kariyer planlarında yol gösterici olmayı amaçlayan projenin ilk konuğu, geliştirdiği formülle Tıp Literatürüne giren Prof. Dr. Bahar Uslu oldu.

Bölgelerde eğitim veren meslek liseleri ve meslek yüksekokulları öğrencileriyle bir araya gelerek mentor-menti bağı oluşturmayı misyon edinen Kadın Sanayiciler Platformu, Prof. Dr. Bahar Uslu’yu bir araya getirdi. meslek lisesi öğrencileriyle.

Platform Kurucu Üyesi Ayça Çelik, ‘Geliştirdiği ‘İyi Davranış Yöntemi’ ile tıp literatürüne giren ve şu anda bir üniversitede akademik çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Bahar Uslu’yu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nazik ziyareti ve projemize verdiği destekten dolayı kendisine şahsım ve platformumuz adına teşekkür ediyorum.”

Kadın sanayicileri bir araya getirmeyi, buluşturmayı, işbirlikleri oluşturmayı, kadın girişimcilere rol model ve öncü olmayı ve yola ışık tutmayı amaçlayan platformun “Mentorluk Projesi” konuğu Türk Tıp Profesörü Bahar. Bölgedeki Meslek Liselerinde öğrenim gören kız öğrencilerin oranı. Uslu, deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken değerli tavsiyelerde bulundu.

Amerikan hükümeti tarafından “olağanüstü yeteneklere sahip tıp insanı” olarak değerlendirilen Prof., aralarında “Yılın Akademisyeni” ve “Yurtdışında En Başarılı 30 Kadın”ın da bulunduğu çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü. Dr. Uslu, “Bir Adanalı olarak, Adana OSB’nin dokuma dahil farklı bölümlerde gelişmiş olmasından gurur duyuyorum.”

Uslu, Adana’daki OSB’nin tarımsal üretimi ve tarıma dayalı gelişmiş sanayisiyle hak ettiği seviyeye gelmesine katkısı olduğuna dikkat çekerek, gelecekte Adana’nın çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirtti.

Mentorluk Komitesi Üyesi Ayşegül Fatima Gök Çoşkun, Platformun önemli projelerinden biri olan ‘Mentorluk Projesi’ ile 2024 yılında mesleki hayatlarını planlama aşamasında olan öğrencilere katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Coşkun, platformun Mentorluk Komitesi tarafından yürütülen projenin hedeflerine dikkat çekerek, “Öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimleri için ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim ve kaynaklarla tanışmalarına destek olmak, özgüvenli olmalarına yardımcı olmak” dedi. bireyleri kendilerini tanıyarak, özgüvenlerini ve kariyer farkındalıklarını artırarak yönetmişlerdir.”

Programın devamında Prof. Dr. Bahar Uslu, Özel Erkan AOSB Sarıçam Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çukurova Üniversitesi Adana Organize Sanayi Bölgesi öğrencilerine deneyimlerini anlattı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu AOSB Seyhan Salonu’nda.

Uslu’nun tıp literatürüne giren eseri

Prof. Dr., ayrıca dışarıdan yardımla gebelik ve tüp bebek konusunda yaptığı bilimsel araştırmalar çerçevesinde geliştirdiği yöntemi de öğrencilere anlattı. Dr. Uslu, bu çalışmanın tıp literatürüne “Uslu Yöntemi” olarak geçmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

Yurt dışında yaşadığını ancak ailesiyle vakit geçirmek için her fırsatta Adana’ya geldiğini ve memleketini çok sevdiğini anlatan Prof. Uslu, “Deneyimlerimi paylaşarak siz gençlere moral, umut ve çıkış yolları vermenin gerekli olduğuna inanıyorum. Lütfen kendinize güvenin, hayal edin ve plan yapın. Kendinize duyduğunuz güven, kararlarınızı, davranışlarınızı etkiler.” ve buna göre tüm hayatınız.”

Prof. Dr. Uslu, konuşmasının sonunda deneyimlerini paylaşarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Platform üyelerinin yanı sıra Platform Mentorluk Komitesi Üyeleri Ayşegül Fatima Gök Çoşkun, Erva Tozlu, Gamze Severoğlu ve Yazgül Uğur Ersöz’ün de katıldığı toplantıda, Adana sanayisinin önemi, ihracat ve sektörel konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu